Блог – Smile Centre Family

Блог

Апикална хирургия

Апикалната остеотомия е манипулация, при която се прави лека хирургична манипулация, с която се прерязва върхът на корена на засегнатия зъб и се запечатва със специален материал (МТА).

3
slider_2

Кофердам

Още през далечната 1864г.(преди повече от 150 години)  е измислено средство за изолиране на зъбите по време на работа от слюнката, кръв и влага, а също и за предпазване от попадане на опасни инструменти и разтвори в устната кухина на пациентите. Нарича се кофердам (немско дума) или рубердам (английска дума).

Какво е естетична реставрация?

Съвременната стоматология има изисквания не само към функция, а и към форма. Идеята на нашата работа е максимално да се доближим до природата.  Да възстановим загубената част от зъба, но и да го възстановим естетично, така че да не се забелязва, че е имало намеса.

5
6

Лечение на кисти и грануломи

Грануломите и кистите са в повечето случаи заболявания при зъби с проведено старо кореново лечение. Обикновено се откриват случайно на контролна рентгенова снимка.  Изглеждат като тъмна (черна) сянка около върховете на корените.

Отстраняване на счупен инструмент

Когато  кариесът напредне твърде много, тогава се налага да проведем кореново лечение (ендодонтско лечение) на засегнатия зъб. Процедурата включва откриване на всички канали, обработка и запълване. По време на обработката поради различни причини би могло да се стигне до счупване на инструмент в някой от каналите. Счупеният инструмент може да не предизвика никаква реакция и да не създаде проблем на пациента, но понякога има и усложнения.

7
13